torsdag 24 april 2008

Presentation Älginge

Jag tänkte börja med att berätta för dig lite grann om Älginge kommun. Älginge kommun är en ganska vanlig kommun någonstans i Sverige , exakt var den ligger, vet vi inte eftersom Älginge av någon anledning fått samma geografiska egenskaper som Springfield ni vet staden där Homer Simpson bor. Det innebär att vi ligger nära till allting: det tar maximalt 3 timmar att köra bil från Älginge till vilken annan del som helst i Sverige.

Det bor ungefär 71 000 människor i Älginge de flesta laglydiga och skötsamma medborgare, men naturligtvis så har även Älginge sin beskärda del av människor som kanske inte är så skötsamma och prydliga. Jag tänker inte här presentera dessa för dig utan dessa kommer att presenteras när det passar.

Till ytan är Älginge 2 375 kvadratkilometer stort med en blandning av allt från äkta gammal urskog till modernaste stadsbebyggelse av den ytan är 1364 kvadratkilometer vatten en hel del vatten men så har finns där också en fin och trevlig skärgård.

Älginge styrs i dag av en dubbel allians kan vi säga eftersom den borgerliga alliansen styr med stöd av miljöpartiet. Oppositionen utgörs som vanligt av socialdemokrater och vänsterpartiet, ja sen finns det ju också 2 partier som ingen vill prata med av de stora partierna, ett på vänsterkanten och ett på högerkanten.

Kanske jag ändå skall presentera några viktiga personer i kommunen Vi börjar med kommunstyrelsens ordförande Den pensionerade överstemajoren Helmer Rask, om honom kan man inte säga mycket mer än att han är så förblindad av sin egen ideologi och tro på sin egen perfekthet och ofelbarhet så att han av bara farten glömmer bort att göra det som är bra för Älgingeborna å andra sidan så säger det elaka ryktet på byn så att säga att Helmer Rask är lat inte bara lat utan så otroligt lat att han hittills i sitt liv inte tänkt en enda egen tanke utan bara fått tankar placerade åt sig av antingen överordnade eller centrala partihögkvarter.

Nu så kommer turen till vårt oppositionsråd Stefan Syd som är precis nyvald till posten men trots det ingen duvunge när det gäller politik utan har en lång erfarenhet som politiker med hittills utbildning som specialitet. Vad kan man säga mer om Stefan Syd han är en hårt arbetande politiker som tar sitt uppdrag på största allvar och verkligen i själ och hjärta vill göra det bästa för Älgingeborna. Hans största svaghet är hans snällhet vilken mest kommer till uttryck i olika debatter där han har lite svårt att ta till de mest elaka debattknepen, Skulle Stefan Syd bara käka lite mera taggtråd till frukost så blev han den verkliga drömprinsen för all Älginges ogifta kvinnor.

Kanske vi bör nämna Lokalpolismästaren Lage Ahl också en duktig polis som gått den långa vägen till sin nuvarande position från att ha varit vanlig enkel konstapel i Älginge genom hårt arbete och en aldrig sinande törst på kunskap. Tyvärr så är numera bästa platsen att hitta honom på det lokala konditoriet.

Ja som början får det räcka men det kommer att komma många mer händelser från Älginge här var så säker för trots att det inte är en jätteplats så ligger det ändå mitt i världen