tisdag 29 april 2008

Lagförslag

Vid gårdagens presskonferens här i Älginge så presenterade kulturminister Romja Fylldin ett lagförslag för att komma tillrätta med problemet med Alla tidningar som ligger kastade i Älginge stadspark, att detta problem uppstått beror dels på att Älgingeborna älskar att läsa tidningar sittande i stadsparkens grönska, dels på att det för ett hiskeligt antal år sedan bestämdes att stadsparken skulle vara fri från papperskorgar. Sen så är Älgingebon konstruerad sådan att när den läst en tidning så är den snabbt förvandlad till skräp och kastas därför bort.

Efter att ha pratat strunt i över två timmar om vikten av att skaffa sig information så kom hon till slut fram till det nya lagförslag som hon ville presentera.

I korthet så går förlaget ut på följande

All lösnummerförsäljning av tidningar förbjuds.
Att prenumerera på en tidning och få den hem i brevlådan är fortsatt tillåtet.

Med detta hoppas Romja Fylldin att Älgingeborna skall upphöra med att läsa och kasta tidningar i stadsparken eftersom hon kommit på att de som läser sina tidningar där mest är de som tvingas av olika skäl köpa lösnummer.

Men för handlarna inte skall betraktas som medskyldiga till detta så är det även fortsättningsvis tillåtet att sälja tidningar som lösnummer i Älginge, däremot så blir köp av lösnummertidningar förbjudet och kan straffas med böter eller fängelse.

Sista ordet om detta är nog inte sagt i Älginge är jag övertygad om

Inga kommentarer: